Legszebb könyvborítók 1.

Mivel nagyon sok gyönyörű borító van, ezért ez egy sorozat lesz Legszebb könyvborítók néven és ez az első része. Egy kivétellel csak olyan borítókat gyűjtöttem össze, amiket olvastam. Mindegyik borító az én személyes véleményem szerint gyönyörű, valószínűleg sokan nem fogtok egyetérteni ezzel, de hát pont ezért jó nem? Így mindenki csinálhat ilyen posztot és nem lesz unalmas. Ezzel meg is kérem a Könyvespolc blog bloggerináját, hogy ha van kedve, meg ideje ő is csinálja ezt meg, a külföldi borítós bejegyzési is nagyon jól sikerültek.
Na de jöjjenek a borítók.
Elsőnek egy egész sorozat borítóit hoztam, amik mind nagyon jók, de amiket itt láttok azok a kedvenceim a sorozatból borító alapján
Kék és lila, gyönyörő öltözet, csuklya és tökéletesen illik a történethez.
Szép kék és teljesen illik a történethez. A betűstílus is tetszik.
Gyönyörű színe van és szintén hihetetlenül illik a történethez. 
Ahhoz képest, hogy az összes Celaenát (khm, az utolsó...) ábrázolja, egyáltalán nem egyhangúak. Mindig sikerült a könyvre legjellemzőbb arcát eltalálni. Az összes ő, de ahogy a történetben is a borítókon is folyamatosan változik.

A következő az írónő másik sorozatának az első része. Nem tudom, hogy van ez, de a borítói ugyanolyan zseniálisak, mint maga a történet.
Szintén a főszereplő van a borítón, de határozottan rejtélyesebben, mint Celaena, hiszen csak félig látszik és a szeme nem is, ami az álarcokat juttatja eszembe(hmm). Tüskék, a tetoválás, az erdő a szélén kis dolgok, de minden a könyvet tükrözi.

Most jöjjön egy másik író. A következő amit hoztam legeslegeslegeslegkedvencebb sorozatom borítói. Az összes ugyanis az összeset imádom. A borítóinál csak magukat a könyveket imádom jobban.

Csillagos kék ég, hatalmas hold elé emelkedő boszorkány árnyalak és alul Chicago. Gyönyörű. Ez a könyv, ha jól emlékszem pont a borító miatt keltette fel az érdeklődésem.
A második rész borítója egyenes arányban a történettel, jobban tetszett még az előzőnél is. A színe még jobban tetszik. Villanypóznán ülő zenét hallgató boszorkány egy kikötői városka fölött. Csodás!
(elnézést a kép minőségéért ez volt róla az egyetlen) És ez az a kivétel amitt említettem az elején (,de már biztos mindenki elfelejtette). Ugyanis ezt nem olvastam, mert nem jelent meg. De a borítója már most elvarázsolt és tudom, hogy a történet is elfog (és nem csak azért, mert nem bírtam és már elkezdtem angolul olvasni) Imádom az óceánt a tengert ezért az egyik kedvencem állatom a delfin így a borító teli találat.

Ha már a víznél tartunk. A következő könyv sellőkről szól.
Láttam már olyat, hogy valaki kiomondottan utálta ezt a borítót, de én nagyon szeretem. Víz alatt van, szép színű, nem baj, hogy nem a legvalóságosabb, vagy találóbb.

Következők az egyik kedvenc irónőmtől Cassandra Claretől. Rengeteg könyve van, soknak van több borítója is, de most kiválasztottam a kedvenceim.
Gyönyörű. A fakó színteln háttér ellőt a színes ruha és sugárzó könyv. Tessát én így képzeltem. Mint a trilógia előző részei ez is teljesen illik a könyvhöz, de nekem ez a kedvencem, mind történetben, mint borítóban.
Két kedvencem a éjszakai csillagos illetve a víz alatti borítók. Ez a második kategóriába tartozik és nagyon szép, amellett, hogy fontos részét jeleníti meg a könyvnek persze.
Bár a régi borítók is tetszettek, de összesítve mindegyik borítót ez a legszebb. Tetszenek az összesen hátérben ott lévő rúnák, az, hogy rajta vannak a legfontosabb szereplők és szerintem ez az Izzys lett a legjobb.

Most pedig egy minden eddiginél egyszerűbb és mégis zseniális borító.
A maga egyszerűségével, nem is lehetett volna jobb borítót kitalálni nem csak amiatt,hogy fekete fehér egy darab piros sállal, de ahogy a figurák állnak rajta, a madrak a csillagok. Egyszerű, csodás és nagyon találó.

Most egy aminek a története ugyan nem hagyott maradandó nyomot bennem mégis szeretem a borítóját.
Szép kékeszöld, indák, jég és bájos főszereplőnk fél arca. :)

Az első Legszebb borítós posztom zárásaként pedig egy eddigiektől merőben eltérő borító (és történet)
Főleg a színei nyertek meg, ezek az őszi biztonságot sugalló, piros, sárga és a kényelmesenk tűnő olvasós kuckó. Ugyan a történethez annyira nem sok köze van, de megragadta a legábrázolhatóbb momentumát. Ha legjellemzőbbet akarta volna, azt hittük volna, hogy fantasy, amitől azért nyilván távol áll.

Remélem tetszett ez a bejegyzés, ha igen és akartok még olvasni több ilyet, akkor azt jelezzétek kommentben, de ha nem jelzitek akkor is lesz!

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű borítók! *.* Mindenképpen megcsinálom én is ezt a posztot, köszönöm az említést. :) <3

    VálaszTörlés

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene