Kelly Oram: Csókelvonó kockáknak


A történet a Szívzűrterápia strébereknek után játszódik, ami szintén fantasztikus el kell olvasni, de ez anélkül is érthető, viszont Spoileres az első részre nézve (nem mintha nem tudná kitalálni mindenki, hogy mi szokott a LOL-os könyvek vége lenni)

Történet:

A főszereplőnk Libby Garret, Avery Shawnak (az előző rész főszereplője) a legjobb barátnője, a tudóscsapat tagja. És nem mellesleg Owen függő. Egy éve járnak, de ezt Owen nem hajlandó kimondani, nem mondja el senkinek, egyszóval titkolja. A lány mégis a megszállotjává vált, mert szerinte egy duci, kocka lány (saját jellemzése) nem kaphat jobbat a kosaras, tökéletes testű Owennél. De a kapcsolata nem egészséges, ugyanúgy elrontja, mint másokat a drog. Elhanyagolja a barátait, a családját és teljesen elveszíti eredeti személyiségét. Ezt megelégeli Avery és a kockakommandó és segíteni próbálnak neki. Ennek a része, hogy Avery megkéri a főnökét a fiatal (20 éves), húgát egyedül nevelő Adam Koeppet, hogy csinálja Libbyvel végig a függőknél használt 12 lépéses leszoktatást. Adam igent mond. De Libby tényleg le akar szokni? Képes lesz e újra önmaga lenni? És miért kezdi megkedvelni Tahó Presszós Adamet? 

Vélemény:

Imádtam! 
Ez is beszált a kedvenc LOLos könyveim közé, a Cinder és Ella, a Segítség, Youtubesztár lettem és a Szívzűrterápia strébereknek mellé(hogy csak a legkedvencebbeimet említsem). 
A történet LOL-os könyv révén (tisztelet a Cinder és Ellának abban már azért van valami) nem egy nagy cucc. Hasonlít a Szívzűrterápia strébereknekre, nemhiába azonos az író, a szereplők és ennek is egy tudományos kísérlet általi szívgyógyítás az alapja. Nagyon vicces, vannak benne megkapó jelenetek. 
Ami Libby és Adam között van nagyon édes, nem éreztem mesterkéltnek, főleg nem Adam részéről. Libbyéről se annyira épp csak egy cseppet, sokat segített a hitelességen a limuzinos jelenet.
Szóval igen imádtam a könyvet, szokásos gyenge sztoritól eltekintve (ami annyira nem volt most gyenge, csak hát kiszámítható, na!), de attól még mindig tetszik ez a gyógyítsunkbeszívettudománnyal dolog. 

Szereplők:

Adamet egyszerűen imádom! Cuki és hűséges és lovagias és törődő és awww ❤️❤️
Nagyon felnőtt és mindenkit többre tart magánál (jó Owent nem) főleg a testvére boldogságát és jövőjét. A magabiztosság és önértékelés dologban Libbyvel igazi vak vezet világtalant helyzet alakult ki. 

Libby igazi jellemfejlődésen megy át és nem csak légből kapottan, hanem nehezen veríték árán. Jó abban a vèleményem még ingadozik, hogy mennyire is volt komoly a problémája, de többnyire a komoly probléma volt felé hajlok. Hatalmas személyiség (amikor van neki) a cicás pólóival és sajátos szóhasználatával ("neoncica jó arc"), mindent megmond ami eszébe jut, őszintén (jó nem annyira őszintén és mindig, mint Adam) amikor a legelején megdicsérte Adam mosolyát Owen előtt, akkor ez nyilvánvaló lett. De amikor épp maxon volt a függősége, minden jelenetben felpofoztam volna párszor.

A szülei nagyon jó fejek vicces, ahogy folyamatosan húzzák szegényt :D :D 

A mellékszereplők fantasztikusak. A támogatásuk és a humoruk tette még jobbá ezt a könyvet. 

Adam húga, nagyon kedves és kemény csaj. Amikor feldíszití... akkor rendesen elérzékenyültem.

Owent nem teljesen rossz arc. Csak egész egyszerűen nem érti, hogy amiket tesz vagy nem tesz miért fájnak Libbynek, ő nem akar direkt ilyen, lenni, mert nem is látja mit csinál és az miért rossz. De igyekszik, magát viszont nem változtathatja meg.


Idézetek:

"Szép vagy. Próbáld ezt észben tartani."213. oldal

"Nem csak simán jó arc vagy, hanem neoncica jó arc!"
364. oldal

"Nem szeretnék olyan sráccal járni, aki azért éri be velem, mert élvezi, hogy többnek érzi magát mellettem. Én olyan sráccal akarok járni, aki mázlistának tartja magát, amiért velem lehet. Aki szépnek lát kívül és belül."373. oldal
"Tiszteld önmagad! És követelj másoktól is tiszteletet! Azt érd el, hogy önmagadért imádjon valaki, nem azért, amit tenni tudsz érte."

"Pontosan tudom, milyen annyira vágyni valaki más szeretetére, hogy inkább hagyjuk, hogy tönkretegyen, csak szeressen."119. oldal
"Miért mindig a tahókra buknak a csajok? Minden lány, a szép, a csúnya, a kedves, a bunkó, a bizonytalan, a magabiztos, az okos, a buta – mind egyforma.Ha belökünk egy csajt a pasikkal teli szobába, és arra kérjük, válasszon, ő egészen biztosan a legönteltebbet, legbunkóbb, legönzőbb,legarrogánsabb, legprimitívebb alakot fogja választani."

Értékelés: 10/9*


Olvasd el!

Kiemelt bejegyzés

On Sai: Artúr (Szivárgó sötétség 3.)

Molyos adatlap Sziasztok! Derült égből villámcsapásként tudom, de új blogposzt született! Az első az évben! Tudom, csúnyán elhanyagolta...

Címkék

romantikus értékelés könyv fantasy kedvenc KMK ifjúsági a hónapban olvasott könyveim kritika vörös pöttyös sorozat Blogprojekt booktag havi összegző Sarah J. Maas film kaland Cassandra Clare Arany pöttyös történelem Üvegtrón angol nyelven VII.Könyvmoly Párbaj Árnyvadászok ACOTAR Joss Stirling On Sai kihívás komoly tündérek Harry Potter LOL karácsony lista Book A Sloth Box Leiner Laura Outlander Rubin Pöttyös időutazás manó könyvek scifi Delta Vision J.K.Rowling Lélektársak Maxim Kiadó Summer Forever Projekt móra kiadó vígjáték Agave kiadó Alexandra kiadó Dream válogatás Gabo kiadó Gaura Ágnes Halloween Kedvenc karakterek Kedvenc kiadó Kedvenc író Könyvfesztivál Leigh Bardugo Mini-Könyvklub 7. Tilos az Á könyvek angyalok ikrek krimi thriller trilógia vizek vámpírok zafír pöttyös A Karib-tenger kalózai A varázslók-trilógia Along for the ride Atheneum Borbíró Borbála Colleen Hoover Crystal Debora Geary Erin Morgenstern Fumax Hatalom trilógia Holdbéli krónikák Jennifer L. Armentrout Kaméleon könyvek Kerstin Gier Maggie Stiefvater Magyar vándor Misty Modern boszorkány Phoenix Read-a-thon Richelle Mead Rick Riordan Sarah Dessen Vámpírakadémia borítók cirkusz dan wells disztópia horror karel capek könyvesdoboz városok Álom két keréken Éjszakai cirkusz 100 A különös Wilcox lányok A mobil Anna és a francia csók Cartaphilius Egy ikerpár titkos naplója Egymás szemében Fabrice Colin Főnix Kiadó Gayle Forman Hollófiúk Időfutár Jojo Moyes Kelly Oram Kiera Cass Kiválasztottak Legenda Legszebb könyvborítók Libri London vámpírjai Luxen sorozat Marie Lu Mielőtt megismertelek NA Nyereményjáték Salazar bosszúja Sky Stephen King Szent Johanna Gimi Szivárgó sötétség Szűcs Vanda a lány a vonaton a néma lány az ördög egyetlen barátja beth flynn démonok frankenstein hans rosenfeldt harc a szalamandrákkal izgalmas kass morgan kilenc perc krakatit költészet mary shelley michael hjorth milk and honey mutáció napló nem akarlak megölni nem vagyok sorozatgyilkos nyomozás pablo de santis paula hawkins párizsi rejtély retelling robin cook rossz rupi kaur sebastian bergman spanyol krimi szörnyeteg úr tej és méz vakság vers véres zene